Am avut satisfacția de a inaugura noua Casă a României culturale, în centrul istoric al Madridului

Deschiderea noului sediul al Institutului Cultural Român din Madrid chiar de Ziua Îndrăgostiților a fost, cel mai probabil, o coincidență. Cum nimic nu este, însă, chiar întâmplător, am inaugurat, de fapt, cum spun englezii, „a labour of love”, un proiect anevoios, realizat cu abnegație de echipa ICR Madrid și colegii din Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul constant al doamnei ambasador Gabriela Dancău.

Iar rezultatul a fost pe măsură: aflat acum în inima Madridului clasic, în centrul istoric, politic și cultural, institutul nostru nu putea fi mai bine plasat. Situat la câteva minute de Palatul Regal, Teatrul și Opera Naționale, Plaza Mayor și Puerta del Sol, sediul madrilen al ICR este frumos, dar și funcțional, fiind prevăzut cu o generoasă sală de expoziții, o bibliotecă și multiple spații de curs.

Chiar din prima zi, în noua casă a Institutului Cultural Român de la Madrid, publicul spaniol și internațional a putut descoperi industriile creative, poveștile designerilor, artiștilor, arhitecților și muzicienilor bucureșteni. Toate acestea au dat substanță unui eveniment de deschidere care a beneficiat de o importantă vizibilitate, fiind inclus în programul prestigiosului Madrid Design Festival. Am fost plăcut impresionată să descopăr rezultatul final al expoziției Made in Bucharest Creative Quarter, organizată de ICR în parteneriat cu The Institute/Romanian Design Week, expoziție care s-a bucurat  de un statut aparte – acela de proiect invitat special.

Am făcut, cum se mai spune, un pas cu dreptul într-un sediu nou, și de aici, încă o dată, pe scena culturală hispanică. Sper și îmi doresc ca ICR Madrid să aibă parte și în continuare de un succes de public și de presă precum cel înregistrat în ziua deschiderii oficiale și să putem prezenta în capitala Spaniei tot mai multe proiecte semnificative pentru cultura noastră.

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: