Aplauze pentru „Concertele Centenarului la Ateneu”, susținute de ICR

În Anul Centenar al României, Filarmonica „George Enescu” a celebrat 150 de ani de existență, iar Ateneul Român 130 de ani de la inaugurare. Această triplă sărbătoare, marcată de-a lungul întregii stagiuni 2018-2019 sub numele de „Concertele Centenarului la Ateneu”, cuprinde evenimente muzicale care vor reflecta drumul parcurs de România în ultima sută de ani, o călătorie muzicală împletită cu istoria Filarmonicii și a Ateneului.

Astfel, am avut plăcerea de a participa la concertul susținut sub bagheta reputatului Christian Badea, avându-l ca solist pe violonistul ucrainean Valeriy Sokolov, care a câştigat Premiul I la Concursul Internaţional „George Enescu” din Bucureşti, la ediţia din anul 2005.

Institutul Cultural Român este onorat să fie alături de Filarmonica „George Enescu” în stagiunea acestei triple celebrări. Fondată în aprilie 1868, „Societatea Filarmonică Română”, sub conducerea lui Eduard Wachmann, avea ca scop organizarea unei orchestre simfonice permanente, în vederea propagării culturii muzicale şi popularizării capodoperelor muzicii clasice.  Filarmonica „George Enescu” este, fără îndoială, una dintre instituţiile emblematice ale culturii naţionale, a cărei activitate prodigioasă şi îndelungată marchează în mod semnificativ arta interpretativă românească. Ne bucurăm ca, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, să continuăm această tradiție, alături de Orchestra Filarmonicii, dirijată de maestrul Christian Badea, și alături de mari soliști ai lumii invitați pe scena Ateneului –  violoncelistul Mischa Maisky și violonistul Valeriy Sokolov, pe care i-am aplaudat în aceste seri unice.

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: