George Banu – omagiat la Academia Română

Pe 23 octombrie 2018, reputatul eseist și teatrolog George Banu a fost omagiat, la Academia Română, cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani.

În cadrul unei sesiuni aniversare organizate de Secţiile de Filologie şi Literatură şi Arte, Arhitectură şi Audiovizual ale Academiei Române, personalitatea lui George Banu a fost elogiată de preşedintele Academiei, Ioan-Aurel Pop, preşedintele Secţiei de Filologie şi Literatură, Eugen Simion, de Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al prestigioasei instituţii, preşedintele Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual, şi de profesorul Mircea Martin, membru corespondent al Academiei Române. Cu acest prilej, a avut loc lansarea celor trei volume ale antologiei Pagini alese (1- Eseuri; 2 – Studii, 3 – Mărturii), apărute la Editura Nemira. 

În calitate de președinte al Institutului Cultural Român, am avut onoarea de a fi prezentă la acest eveniment. George Banu este unul dintre ambasadorii culturali ai României în Franța și în lume. Este unul dintre acei mari români trăitori la Paris, prieten drag al Institutului Cultural Român. La inițiativa ICR, cu sprijinul MAE, academicianul George Banu a primit, în An Centenar, o distincție de onoare, precum și titlul de ambasador onorific al României, ca recunoaștere a meritelor sale în promovarea culturii naționale.

Cu numai o lună înaintea acestui eveniment, Institutul Cultural Român, prin reprezentanța de la Paris, l-a celebrat pe George Banu printr-un spectacol aniversar desfășurat în Sala Bizantină din Hôtel de Béhague – reședința Ambasadorului României în Franța.

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: