Sezonul România-Franța va fi un prilej de reafirmare a valorilor noastre

În pregătirea Sezonului România-Franța am avut onoarea de a participa la semnarea procesului verbal al ultimului Comitet Mixt de Organizare a acestei importante serii de evenimente.  Documentul a fost semnat de ministrul Afacerilor Externe, domnul Teodor Meleșcanu, și de președintele Institutului Francez, domnul Pierre Buhler.

Acesta este documentul care a stabilit că, în perioada 27 noiembrie 2018 – 14 iulie 2019, România și Franța vor prezenta publicului român și francez peste 300 de proiecte, într-un demers unic de diplomație publică, economică și culturală, cu valorificarea intereselor comune ale celor două țări și în complementaritate cu foaia de parcurs a Parteneriatului Strategic.

Institutul Cultural Român este una dintre instituțiile române cu atribuții în organizarea de evenimente în cadrul acestui proiect de anvergură, alături de Ministerul Afacerilor Externe, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Turismului, Ministerul Cercetării și Inovării, Ministerul Educației, Ministerul Economiei și Ambasada României în Franța.

Acest demers este cu atât mai important cu cât traversăm, laolaltă cu întreaga lume, o epocă în care lucruri care păreau cucerite durabil se vădesc mai fragile decât scontam. Acum este momentul să ne exprimăm cu limpezime și răspicat valorile. Așa cum se prefigurează, după lunile de muncă asiduă depusă împreună, Sezonul va fi un prilej de reafirmare a acestor valori.

Pentru Institutul Cultural Român, participarea la acest program major este o experiență din care iese cu certitudine îmbogățit – după cum sperăm că și Sezonul a avut de câștigat din contribuția pe care am fost în măsură s-o aducem.

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: