„Versailles-ul belgian“ găzduiește în 2019 proiecte culturale românești

Am avut bucuria întâlnirii cu A.S. Prințul Michel de Ligne, la Beloeil, în ziua de 30 aprilie 2019, într-o perioadă în care, în elegantele saloane ale castelului, s-a organizat concursul de design floral “Amaryliss”. 6000 de fire de amaryliss și imaginația talentaților designeri florali transformă în fiecare an castelul princiar Beloeil într-un loc al culorilor și compozițiilor rafinate.

Impresionat de cultura românească, de clasicii picturii române, de arhitectura românească interbelică și de designerii români contemporani, A.S. Prințul de Ligne s-a arătat extrem de deschis propunerii de colaborare și și-a manifestat interesul de a găzdui o serie de proiecte culturale în interiorul castelului și în grădinile sale magnifice.

Am purtat discuții privind organizarea a trei expoziții în vara acestui an, în avanpremiera Festivalului Europalia România 2019.

Conceptul unitar al proiectelor propuse spre a fi găzduite de somptuoasele saloane ale Castelului Beloeil și de parcul acestuia, vor evidenția nu doar creativitatea artiștilor români, ci vor sublinia legăturile strânse între România și Belgia, istoria regalității din România ce a contribuit substanțial la înflorirea artelor și la afirmarea europeană a marilor artiști români.

Din partea EUROPALIA International, au fost prezenți la întâlnire Preşedintele Europalia, Contele Georges Jacobs de Hagen și managerul general EUROPALIA International, Koen Clement. Festivalul EUROPALIA România 2019 va debuta la 1 octombrie 2019, țara noastră fiind invitată de onoare a celei de-a 27 a ediții, o ediție aniversară care sărbătorește 50 de ani de existență a Festivalului Europalia.

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: